В рамках участі у проекті «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів» в школі гурток «Юний хімік» (учні 10-11 класів) під керівництвом Григоренко Я.В. провів тиждень «Чарівниця хімія на захисті здоров’я» під гаслом «Сніданок має давати енергію на цілий день. Енергетичним паливом нашого організму є вуглеводи, одним з яких є крохмаль.»
Серед учнів, батьків і гостей школи юні хіміки провели опитування «Що ви знаєте про крохмаль?», розповіли і довели дослідним шляхом користь і необхідність крохмалю в нашій їжі. Розробили пам’ятку-меню «Їжа вундеркінда», щоб, користуючись нею, наш мозок отримував достатньо енергії для своєї роботи, і ми навчалися краще і отримували гарні оцінки.
Анкета «Що ви знаєте про крохмаль?»
- Як часто Ви вживаєте хлібобулочні вироби (булка, піца, тощо)?
- Не вживаю зовсім 5%
- 1 на день 58%
- 2-3 на день 21%
- Більше ніж 3 на день 16%
- Чи знаєте Ви, що хліб, хлібобулочні вироби, картопля, будь-які каші містять крохмаль?
- Так 100%
- Ні
- Який продукт, на Вашу думку, містить більше всього крохмалю?
- Картопля 79%
- Рис 5%
- Манка 11%
- Вівсяні пластівці
- Макарони 5%
- Чи знаєте Ви, що квасоля, кольорова капуста, горох, редька, патисони, гарбуз багаті на крохмаль?
- Так 37%
- Ні 63%
- Як часто Ви вживаєте майонез, кетчуп, соуси?
- Не вживаю зовсім 16%
- Раз на тиждень 37%
- Раз на день 31%
- Під час кожного прийому їжі 16%
- Чи знаєте Ви, що майонез, кетчуп, соуси містять модифікований крохмаль?
- Так 47%
- Ні 53%
- Чи знаєте Ви, чим корисний природний крохмаль і чим він небезпечний?
- Так -
- Частково 42%
- Ні 58%
- Чи знаєте Ви, що таке модифікований крохмаль і чим він небезпечний?
- Так 11%
- Частково 16%
- Ні 73%
- Ваш вік
- 12-13років
- 13-14 років
- 15-16 років
|