menu

11:21
Семінар для учасників освітнього округу "Гармонія"

4 травня на базі ЗОШ №15 було проведено семінар з медіаграмотності для учів округу "Гармонія"
Провела його на запрошення директора школи Наталії Коваль доцент кафедри педагогіки та педагогічної майстерності МДПУ ім. Б. Хмельницького Світлана Ізбаш.
У заході взяло участь 34 учні: десятикласники ЗОШ №15 та 11-класники ЗОШ №14. Допомогу в проведенні тренінгу викладачеві надавали студенти Вікторія Суглобова і Олександр Россол.
Почався тренінг з мотивації до вивчення медіаграмотності через притчу «Лисиця і черепаха». А для створення комфортної атмосфери спілкування між учасниками була проведена гра «Перевтілення». За допомогою складання смислових ланцюжків було сформовано чотири команди учасників гри, яка була спрямована на створення дружньої взаємодії в команді.
Перший модуль тренінгу проходив у вигляді міні-лекції на тему «Для чого нам необхідно бути медіаграмотними?» Разом з учасниками заходу був зроблений висновок, що пропаганда останнім часом стає все більш цілеспрямованою і протистояти їй все складніше. Саме тому важливо бути медіаграмотним, відрізняти інформацію від пропаганди, зберігати критичне мислення.
У третьому модулі розкривалася суть функціонування мас-медіа, а четвертий був присвячений маніпуляціям в ЗМІ.

Після закінчення тренінгу усім учасникам були вручені іменні сертифікати.

Стаття про захід

Переглядів: 307 | Додав: Школа | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: