menu

11:36
"Тиждень української писемності та мови"

        Цікаво і змістовно пройшов у школі тиждень української писемності та мови, метою якого є популяризація української мови, поглиблення знань учнів та виховання любові та поваги до рідного слова.

            Тиждень розпочався проведенням Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

         8 листопада учні нашої школи брали участь у ІІ міському етапі Міжнародного конкурсу  знавців української мови імені П.Яцика на базі ЦПО. Учениця 5-В класу Ващаєва О. посіла почесне ІІІ місце( вч.Фещенко М.Г.).

         Учителі  укр.мови та літ-ри Лакович А.М. та Мельник Ю.Л. провели для учнів 9-х класів відеолекторій «Історія української писемності».

Для учнів 8 кл. учитель укр..мови та літ-ри Горбова О.В. організувала web-квест «Українською в соцмережах – закон».

У понеділок 11 листопада відбувся конкурс декламаторів «Мій улюблений вірш українською мовою» серед учнів 5-11 класів. Учнів – декламаторів підготували Фещенко М.Г., Лакович А.М., Бутенко Н.О., Горбова О.В., Ісаєнко І.О., Мельник Ю.Л., Байєр О.М.

12 листопада вчителі Горбова О.В., Ісаєнко І.О. провели мовознавчу вікторину для учнів 6 класів.

Протягом тижня було підготовлено та оформлено інтерактивний куточок. Учителі Ісаєнко І.О. та Мельник Ю.Л. презентували лепбук на тему «Любіть українську мову».  Учителі Горбова О.В.,Бутенко Н.О. підготували комікс «(Не)весела історія української мови».

13 листопада учителем укр.мови та літератури Байєр О.М. було проведено вікторину для 5 класу «Подорож океаном рідної мови». У цей день учні 6 кл. відвідали «Книжне дефіле». Бібліотекар Мармелюк Н.А, вчителі укр..мови та літ-ри розповіли дітям про красу української мови, описану поетами і письменниками.

В останній день тижня були підведені підсумки, нагороджено заохочувальними призами учасників і переможців.

 

Переглядів: 226 | Додав: Школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: